Tuesday, April 30, 2013

Zasedanja PHP

PHP session spremenljivka se uporablja za shranjevanje informacij o tem, ali spremeniti nastavitve za uporabniško sejo. Spremenljivke seje držite informacije o enem enouporabniško in so na voljo do vseh strani v en zahtevek.

PHP Session spremenljivke

Ko delate z aplikacijo, jo odprete, narediti nekaj sprememb in nato zaprete. To je podobno kot sejo. Računalnik ve kdo si. Ve, kdaj začnete z uporabo in ko končate. Na internetu obstaja pa en problem: spletni strežnik ne ve, kdo ste in kaj počnete, ker HTTP naslov ne vzdržujejo stanje.

Sejo PHP reši ta problem z vam omogoča, da uporabnik podatke shranjujejo na strežniku za poznejšo uporabo (tj uporabniško ime, shopping predmete, itd). Informacije o seji je začasno pa bo izbrisala, ko je uporabnik zapustil spletno stran. Če potrebujete v trajni shrambi, boste morda želeli Shrani podatke v zbirko podatkov.


Sej delajo z ustvarjanjem Enolični id (UID) za vsakega obiskovalca in shranjevanje spremenljivk, ki temelji na tej UID. UID bodisi shranjena v piškotku, ali se razmnožujejo v URL.

No comments:

Post a Comment